Ediția a 12-a va avea loc în perioada 13-16 iunie 2024


HermannstadtFest 2023

Aripile Sperantei




Dragi dăruitori de speranțe,
În acest an, asociația Domy Music Star în colaborare cu Palatul Copiilor Sibiu vă dă posibilitatea să deveniți aripi de salvare pentru un caz excepțional.                                               
           Florin Mihai Bratu are 11 ani şi locuieşte în Răşinari, jud. Sibiu, împreună cu sora sa mai mare, Cristina, şi mama lor, cea care se ocupă singură de nevoile de creştere şi de educare ale celor doi copii.
Este elev în clasa a II-a  la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 1 Sibiu. În decursul celor trei ani de şcolarizare a dovedit că se poate adapta la cerinţele mediului şcolar, realizând progrese îndeosebi în activităţile artistico – plastice.
Până la vârsta de 1 an, când a fost internat singur în spital, fără prezenţa mamei, Florin a fost un copil fără probleme. La externare, comportamentul lui a fost total schimbat. Avea reacţii puternice la zgomote şi culoarea albă şi nu răspundea la solicitările mamei. Ulterior, la vârsta de 3 ani a fost diagnosticat cu autism infantil, epilepsie şi ADHD.
Venitul familiei îl reprezintă salariul mamei ca asistent personal (980 lei), alocaţiile celor doi copii (252 lei) şi indemnizaţia suplimentară de handicap pentru Florin (106 lei).Pe lângă tratamentul medicamentos pentru epilepsie şi ADHD, care este compensat, mama plăteşte 200 de lei/lună pentru vitamine şi medicamente care să contracareze efectele puternice ale tratamentului.
Ca intervenţii terapeutice, mama a ales să îl ducă la înot o zi/săptămână (30 lei/şedinţa) şi la cursuri de călărie - indicate în terapia copiilor cu autism (20 lei – o jumătate de oră). Pentru a fi integrat în societate, singura lui şansă este de a beneficia de mai multe intervenţii terapeutice specifice acestui sindrom: terapie logopedică, terapie cognitiv-comportamentală, terapie ocupaţională, kinetoterapie şi stimulare senzorială. Deşi aceste tratamente sunt o necesitate pentru Florin, ele sunt foarte costisitoare din punct de vedere financiar iar mama acestuia nu le poate asigura.



Pentru acesta, evenimentul ARIPILE SPERANȚEI este menit să ofere un spectacol deosebit cu scop caritabil. Altfel spus, veniți, vă delectați participați la tombolă (10 lei/bilet) și oferiți aripi de speranță acestui copil minunat.
Vă așteptăm cu drag vineri, 16 decembrie la ora 19:00!

Detalii : 0743395161 – Simionescu Daniela

La multi ani, Mihai Alexandru!

MIHAI ALEXANDRU este unul dintre cei mai talentaţi compozitori români, charismatic şi unic prin felul de a fi şi de a scrie, este, într-adevăr, un compozitor prolific. Născut în ziua de 9 noiembrie a anului 1965, debutul muzical al lui Mihai s-a întâmplat la vârsta de 18 ani cu grupul Sui Generis, apoi la 20 ani a devenit membru al trupei IRIS, cu care a şi înregistrat două albume, 3 dintre piese fiind compuse de el însuşi: „Frumuseţea ta”, „Ploaia de vise”, „Ultima toamnă”. După succesul fulminant în calitate de chitarist al formaţiei Iris, veleităţile de compozitor încep să renască şi iată că, în 1989, întâlnind-o pe Nicola, o lansează spectaculos în lumea muzicală, compunându-i câteva piese ce devin în scurt timp hituri ale anilor ’90 si 2000, fiind cuprinse în cele 5 albume de success înregistrate împreună: „Cu tălpile goale” – 1999, „Milioane” – 2000, „Lângă mine” – 2002, „Don’t break my heart” – 2003, „Dincolo de noapte e zi” – 2003, „Îţi multumesc” – 2004, „Honey” – 2005 şi „De mă vei chema” – 2005. http://romaniaregional.ro/2016/11/09/muzica-unei-generatii-perene-compozitorul-mihai-alexandru/