Ediția a 12-a va avea loc în perioada 13-16 iunie 2024


HermannstadtFest 2023

Sectiunea Remember Marcel Dragomir


Marcel Dragomir s-a născut la 30 octombrie 1944 la Câmpina (judeţul Prahova). Studiile muzicale le-a început la Liceul George Enescu din Bucureşti continuându-le la Conservatorul din Bucureşti .
A fost profesor de clarinet-saxofon la Şcoala Populară de Artă din Bucureşti ; redactor principal la sectia de creaţie a Radiodifuziunii Române din Bucureşti . A susţinut emisiuni de radio şi de televiziune. A făcut parte din jurii naţionale şi internaţionale de concursuri de muzică uşoară (Bratislava – 1972, Dresda – 1984, Slincev Briag – 1986). A fost distins cu premii de creaţie la Festivalurile de muzică uşoară de la Mamaia (1974), Sopot-Polonia (1979) şi Rostock – R. D. Germană (1980), premiul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor (1979).
Marcel Dragomir este unul dintre cei mai mari compozitori romani.
In 1972, a debutat componistic cu piesa “N-aştepta”(interpretată de celebrul Aurelian Andreescu).A lansat zeci de şlagăre care au devenit melodii de referinţă ale muzicii uşoare româneşti. A lucrat cu foarte mulţi interpreţi de muzică uşoară cum ar fiElena Cârstea, Corina Chiriac, Cornel Constantiniu, Emilia Diţu, Stela Enache, Mihaela Mihai, Mihaela Runceanu ş.a.
Cea mai productivă colaborare a compozitorului a fost însă cea cu Angela Similea. De la “Un albastru infinit”(1976) până la “Să mori de dragoste rănită” (1995), cei doi au lansat o serie de şlagăre ce au devenit adevărate bijuterii ale muzicii uşoare româneşti. O altă colaborare de succes a fost şi cea cu Mirabela Dauer.Compozitorul a şi lansat la Electrecord albume de autor cu Mirabela Dauer (“Nopţi albe de dor” în 1989) şi Angela Similea (“Un roman de iubire într-un albastru infinit” în 1998).

Rares Dragomir ---- despre Marcel Dragomir

In urma cu 72 de ani, intr-o zi de sfarsit de octombrie, o stea din albastrul infinit a venit... aici....la noi.
 A luat forma unui om cu un suflet de aur si o inima plina de bunatate.
 Un om care si-a dedicat intrega viata  - iubirii.......iubirii de frumos, de arta, de oameni, dar in special de familie. Si-a dedicat intreaga existenta terestra creatiei artistice si oamenilor. A daruit ....in multe feluri, ganduri, idei, trairi si stari emotionale prin intermediul muzicii si al vocii. De fiecare data Dumnezeu i-a trimis inspiratie si acest lucru l-a ajutat sa pastreze in permanenta legatura speciala, emotionala si spirituala cu oamenii.....publicul, "maria sa publicul" asa cum spunea el.
Legatura aceasta stransa, puntea viselor si a fiorilor, a construit-o cu ajutorul melodiilor compuse si cu vocea sa calda, oridecateori interpreta o melodie, nu in ultimul rand cu blandetea si caldura timbrului sau vocal, stiindu-se faptul ca pe langa frumoasa cariera muzicala de compozitor si interpret a fost si realizator radio timp de 15 ani. Prin intermediul vocii lui a transmis pe undele radio, an de an, emotii si fiori, sentimente si daruri muzicale tuturor iubitorilor de muzica, arta si frumos in general. El, "Mesagerul sufletelor" s-a daruit prin tot ce facut artei, iubirii si culturii.
Un om cu o blandete de nemasurat si cu o bunatate cum rar vezi, un om sensibil cu suflet nobil, se aude acum, azi, maine si in eternitate cu vocea-i calda si placuta, se aude cantand sau vorbind, transmitand cu timbru-i cald si mieros numai emotie si vibratie.










Piese Marcel Dragomir
Aceasta lista este una orientativa nu obligatorie.Pentru primele 9 piese se pot asigura negativele. Pentru celelalte piese nu se asigura negative.Se poate canta orice piesa compusa de Maestrul Marcel Dragomir, chiar daca nu este in lista.

1.Un albastru infinit - Angela Similea REZERVAT
2. Sa te gandesti din cand in cand la mine - Angela Similea
3. De ce te uiti la mine - Rares Dragomir
4. Sa mori de dragoste ranita - Angela Similea REZERVAT
5. O viata de artist - Mihaela Mihai
6. Iti amintesti de mine - Angela Similea
7. Ciao amore - Andreea Olariu REZERVAT
8. Iubeste-ma de-ti plac asa cum sunt - Angela Similea
9. Mai ramai si nu pleca-REZERVAT
10. Ce frumos zambeste marea - Margareta Paslaru
11..Adolescentii - Mihai Constantinescu
12.Ce vrei tu mare albastra - Marina Voica
13. Te-am cautat - Marcel Dragomir
14. De cate ori iti spun la revedere - Mihaela Runceanu
15. Esti barbatul altei femei - Mirabela Dauer
16. De iubire - Stela Enache
17. Cat as vrea sa stii - Marcel Dragomir
18. Te-am iubit Maria - Doru Tufis
19. Nu regret nimic  - Elena Carstea
20. Mai vino mama - Angela Similea
21. Nopti albe de dor - Mirabela Dauer
22. Gelozia - Luminita Dobrescu
23. Numai langa tine - Angela Similea
24. Suna postasul - Silvia Dumitrescu
25. Vis de femeie - Angela Similea
26. La revedere - Sanda Ladosi
27. Fericirea are chipul tau - Mihaela Runceanu REZERVAT
28. Nufar alb - Angela Similea si Florin Piersic
29. Trenul galben fara cai
30. Da-mi crucea dragostei  - Angela Similea
31. Pentru tine draga mea - Angela Similea
32. De n-ai fi tu - Angela Similea
33. Ma rog - Angela Similea
34. Iubesc la nebunie - Angela Similea
35. E mare lucru sa fi om  - Angela Similea
36. Impreuna vom invinge - Angela Similea
37. Lasa-ma sa mai visez - Angela Similea
38. Hai sa ne impacam - Angela Similea
39.E bine, bine - Mirabela Dauer
40. O iubire imposibila - Elena Carstea